Възможно ли е Алексей Навални да бъде следващият президент на Русия?

...
Възможно ли е Алексей Навални да бъде следващият президент на Русия?
Коментари Харесай

Въжможно ли е? Това ли е бъдещият президент на Русия

Възможно ли е Алексей Навални да бъде идващият президент на Русия? Според някогашният грузински президент Михаил Саакашвили отговорът е да.

Саакашвили отговори на съветския опозиционен политик, който преди време прикани управляващите на Грузия да го освободят от пандиза за лекуване. Той съобщи, че приема Навални за бъдещия президент на Русия и изрази вяра, че Навални, който сходно на Саакашвили е в пандиза от 2021 година, " ще оцелее и ще реализира мечтаната цел ".
-->
Изявлението му бе оповестено във " Facebook ", осведоми news.bg.

" Според мен имаме две общи неща с Алексей Навални, бъдещият президент на всичко, което ще остане от Русия в близко бъдеще: и двамата сме еднообразно непримирими във връзка с корупцията, и двамата сме огромни врагове на Владимир Путин. Пожелавам на Алексей да оцелее, да излезе на независимост и да реализира мечтаната цел ", написа той.

Алексей Навални е в пандиза от януари 2021 година, а Михаил Саакашвили от есента на 2021 година Двамата са изправени пред здравословни проблеми.

Адвокатът на Алексей Навални Вадим Кобзев оповестява за терзания за здравето на своя поддръжник. В Телеграм канала на Навални се сочи, че за него е извикана кола за спешна помощ поради обострено заболяване, вероятно стомашно. До този миг то е незнайно, а медицинските управляващи в затворническата колония се отнасят в равнодушие. Адвокатът показва подозрения, че на Навални е дадена бавнодействаща отрова, която утежнява здравето му последователно, само че устойчиво.

През 2020 година имаше опит за отравяне на рецензия на Кремъл. Тогава Навални бе признат в болница в тежко положение.

Саакашвили, който изкара два мандата като президент сред 2004 година и 2013 година, сега излежава присъда от шест години затвор за корист с власт, макар че интернационалните правозащитни групи дефинираха присъдата му като политически стимулирана.

За освобождението на Саакашвили от пандиза се застъпи и украинският президент Володимир Зеленски. 

Грузия кандидатства за участие в Европейски Съюз дружно с Украйна и Молдова дни откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР